Vrtni kamini

Razmišljate o ugradnji vrtnog kamina? Vjerujemo da nećete pogriješiti odlučite li obogatiti vaš vrt, okućnicu ili terasu s ovim korisnim elementom.

Odlučite li sami izraditi vrtni kamin očekuju vas niski troškovi, a ako se odlučite na kupnju također možete pronaći proizvode po vrlo prihvatljivim cijenama. Osim toga, radi se o ulaganju koje će vam se sigurno isplatiti. Niste sigurni koji model kamina odabrati?

Na temelju odgovora na sljedećih par pitanja približit ćete se barem donekle svom idealnom kaminu. Koliko često planirate koristiti vrtni kamin? Za koliko osoba? Koja je namjena? Koliko vam je bitna estetika? S kolikim budžetom raspolažete?

Treba li vam ovaj proizvod isključivo za uža obiteljska okupljanja trebat će vam manje ložište. Ako zamišljate česta druženja s većim društvom potrebno vam je ložište većih dimenzija.

Proizvođači nude široku ponudu klasičnih tradicionalnih i modernih kamina. Za još veći užitak s kaminima dolazi i bogat asortiman dodatne opreme. Vrtni kamini se najčešće izrađuju od betona ili opeke, s drvom ili ugljenom kao gorivom. Dio kupaca želi jedinstven dizajn pa teži posebnom izgledu ili kombinacijama materijala. Takvi kamini ne samo da su korisni, već su istodobno i dekorativni element za vrt ili okućnicu.

Neki se sami upuštaju u izradu pa u svom prostoru imaju kamin od prirodnog kamena, čelika, metalni itd. Ako u svom domu imate mjesta za vrtni kamin nemojte puno razmišljati jer će u vaš životni prostor unijeti posebnu atmosferu.